« Ο καπνός του πούρου είναι το φυτό που μετατρέπει τις σκέψεις σε όνειρα »
Βίκτωρ Ουγκώ, Γάλλος συγγραφέας
Το πούρο διατηρείται σε υγραντήρα από Ισπανικό κέδρο που κρατά ιδανικά την υγρασία.
Η ιδανική υγρασία είναι 65-70 βαθμοί , σε σκιερό μέρος και ποτέ σε ψυγείο .
Το σωστό άναμα του πούρου γίνεται με αργές κυκλικές κινήσεις κρατώντας το στα δάχτυλα και όχι στο στόμα, με jet flame αναπτήρα ή σπίρτα κέδρου που συνεισφέρουν στην ανάδειξη του αρώματος, χωρίς άλλες προσμίξεις που καταστρέφουν την γεύση και το άρωμα.
Η κοπή ενός πούρου γίνεται κρατώντας το στα δάχτυλα, με μια μική κοπή στο άκρο του με ανοξείδωτο πουροκόφτη ή κάνοντας μια τρύπα με bullet.
Η δεύτερη περίπτωση θεωρείται καλύτερη, ιδίως στα ακριβά πούρα γιατί ελαχιστοποιείται η περίπτωση λάθους κοπής και καταστροφής του πούρου.
Τα χαρακτηριστικά ενός καλού πούρου είναι το πόσο μαλακό είναι στο άγγιγμα , η χρωματική του ομοιομορφία, το άρωμα που αναδικνύει και η ομοιόμορφη καύση του κατά το κάπνισμα.
ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!